Forside  Hundested   Lynæs  Torup  Sølager  Nødebohuse   Altiv fritid   Foto & Video  Oversigt & Parkering   Vejledning   Kontakt  

Velkommen til Hundested, Lynæs, Torup, Sølager og Kikhavn.

Kikhavn forude.

Udsigt over engen modKikhavn.

Herunder bringes forskellige fotos, fra Kikhavn. Se flere fotos fra Kikhavn.

Fakta og Links:


Kikhavn er det ældste af oprindeligt fire fiskelejer på Halsnæs, navnet er kendt fra slutningen af 1600 tallet som Kickhaffen, og senere Kikhavn.

Efter en større brand i 1794 nedbrændte halvdelen af gårdene, resten af gårdene og husene er på forskellig vis restaureret og udgør i dag et charmerende lille samfund, hvor man gør meget for at bevare den  gamle stemning og ånd.

Kikhavn er et yndet ferie- og sommerhusområde, hvor de velbevarede huse og gårde bidrager til at give stedet sin helt særlige karakter.

For mange år siden var der både skole og købmandsforretning i Kikhavn, i dag ligger den eneste forretningen, en gårdbutik, et stykke uden for byen på vejen mellem Nødebovejen og Kikhavn.

 

Den helt store, og eneste, aktivitet der foregår i Kikhavn er den sidste lørdag i juli, her afholdes der loppemarked i byen.

Loppemarkedet er blevet et meget stort tilløbsstykke, der kunne fejre 25 år i 2012.

Loppemarked eller ej, snyd ikke dig selv for en tur rundt i de smalle gader, gå f.eks. lige ud fra parkeringspladsen, ned gennem byen til stranden hvor det ældste fiskerleje på Halsnæs oprindeligt lå, drej derpå til højre ad stien langs kysten til du kommer til Kattegatvejen, følg den derpå tilbage til udgangspunktet.
På turen vil du først opleve de gamle huse på tæt hold, derpå det gamle fiskerleje og stranden, så en dejlig tur lands vandet indtil du kommer tilbage til Kattegatvejen, hvor du så går gennem et sommerhusområde, før du er tilbage ved udgangspunktet.Biler parkeres på parkeringspladsen uden for byen.

Se Kikhavnkort fra OpenStreetMap

Fra VisitNordsjælland

Oversigt over Kikhavn, fakta samt historie.

Skove

Knuds Hus

Skansen

Strande