Hundested, Lynæs, Torup, Sølager og Kikhavn.

Velkommen til en samlet orientering, og oversigt over Hundested og opland.

 © Webmaster Richardt Rolsted tlf.: 2388 9412
www.richardt.3390hundested.dk


Visithundested Gb

Visithundested De

Orientering

Visithundested Dk

Parkering
Toiletter mm.

Reatauanter & Spisesteder

Gallerier og Kunsthånd
værkere

Main Attractions Hundested

Kontant Automat
Cash Machine

Overnatniger.
Camping
Hytter & BB

Syv individuelle

Motionsture

Hjertestarter

Arrangementer NU,
og kommende Måneder

#Kontant_3

Krydstogtskibe
2018 -2019

Krydstogt

KIVIOQs
VENNER
HUNDESTED

Adresser
og Link

Addresses
And LINK

Infoside

oversigt

 Hundested Kort / Map

Knud

Rasmussens

Museum

Forside Hundested Lynæs Torup Kikhavn Sølager Aktiv fritid Foto & video Vejledning Kontakt

Opdateret 08.03.2018

P-PLADSER-TOILET

ADRESSER & LINKS

ARRANGEMENTER/EVENTS

OVERNATNINGER

ORIENTERING/NYT

INFOSIDEVERSIGT

Oversigt over Kikhavn, fakta samt historie.

Kikhavns historie.

Kikhavn havde ifølge den ældste af de bevarede jordebøger fra Frederiksborg len, fra 1561, allerede nogenlunde den udstrækning den har i dag.

Byen kaldtes i lensregnskabet for 1582-83 Kickhaffn, men i 1602  i kancelliets brevbog er navnet Kikhavn, og det samme har matriklen i 1844, og der er næppe nogen tvivl om at forledet har noget at gøre med at kikke (kigge).

Kikhavn er en charmerende lille by hvis historie går tilbage til 1200-tallet, fiskerlejet omtales  tilbage til 1561.
Byen bestod indtil 1794 af 28 små gårde, hvilket var typisk for tiden
før landboreformen af 1781, hvor stort set alle gårde lå tæt samlet med markerne ude omkring. Udflytningen kom først rigtigt i gang i slutningen af 1700-tallet og begyndelsen af 1800-tallet.
Under en kraftig storm i 1794 nedbrændte et stort antal gårde, og mange flyttede til Lynæs og fortsatte deres fiskeri i det der noget mere beskyttede fiskerleje, andre gårde blev udflyttet, således er Kragegården og Skansegården to af de 17 gårde der blev udflyttet til fiskerlejets andel af overdrevet.
Man fornemmer dog endnu atmosfæren  i de stadigt smukke huse og gamle velbevarede gårde der giver
Kikhavn karakter. Bygningerne bruges i dag hovedsagelig til sommerbolig.

Før II verdenskrig var der hele 3. pensionater i Kikhavn og der var to købmænd og et konditori. Der kom også et par gange om ugen, mælkemand, slagter og brødvogn til Kikhavn.

I 2007-8 blev der gjort et forsøg på at drive en Cafe i en af de gamle gårde, den blev drevet af Thomas Evers Poulsens mor, Jonna Evers og
Torben E. Holm, men den gik konkurs og gården lå hen i flere år. Den nye ejer af ejendommen har foretaget en gennemgribende renovering og for det smukke resultat blev bygningen hædret i oktober 2015 med bygningsprisen.


Ved en udgravning i 1993 fandt man et mørkt fyldskifte der viste sig at være en brandgrube med bålrester og brændte knogler fra et lille barn. Med i graven havde den lille fået et enkelt potteskår samt en lille kniv på ca. 5 cm. Knivens størrelse gør at der sikkert er tale om et stykke legetøj, en miniatureudgave af en af en almindelig brugskniv. Knivens form daterer den til slutningen af jernalderen, dvs. mellem 600-700 år e.Kr.  (Kilde: Spor fra Halsnæs Oldtid, Frederiksværksegnens Museum.)


I 1940 blev filmen Ditte menneskebarn optaget i en del af byen, og i 1970 blev der her og i Torup Kro, skudt flere sener til Den Forsvundne Fuldmægtig.

Kikhavn ist ein beliebtes Urlaubs- und Ferienhausgebiet, in dem die gut erhaltene Häuser und Höfe hilft dem Ort seinen ganz besonderen Charakter zu geben.

Jedes Jahr am letzten Samstag im Juli Flohmarkt in der Stadt gehalten, war es eine sehr große Menge, und sie im Jahr 2012 ihr 25-jähriges gefeiert.

Autos auf dem Parkplatz außerhalb der Stadt geparkt.

Flohmarkt oder nicht, nicht betrügen sich selbst zu tun für einen Spaziergang durch die engen Gassen, Fuß Beispiel rechts vom Parkplatz hinunter durch die Stadt an den Strand, wo das älteste Fischerdorf an Halsnæs ursprünglich befand, dann auf der rechten Seite des Weges entlang der Küste, bis Sie zum Kattegat Straße zu bekommen drehen, folgen Sie dann wieder zurück zum Ausgangspunkt.

Auf der Tour sehen Sie zuerst die alten Häuser im Nahbereich, dann das alte Fischerdorf und der Strand, so ist ein schöner Spaziergang Land Wasser, bis Sie zum Kattegat Straße, wo man dann durch eine Hausgebiet gehen, bevor Sie wieder auf Platz eins bist zurück.

Diese Seite ist nicht kommerziell, so gibt es kein Geld für eine professionelle Übersetzung.
Ich kann lesen und verstehen etwas Deutsch, aber kann nicht auf Deutsch zu schreiben.
Ich habe Google ins Deutsche zu übersetzen, und dann versucht, die schlimmsten Fehler zu ändern.
Ich hoffe, dass das Ergebnis ist verwendbar.

Kikhavn forude.

Udsigt over engen modKikhavn.

Herunder bringes forskellige fotos, fra Kikhavn. Se flere fotos fra Kikhavn.

P

Fakta og Links:

Kikhavn er det ældste af oprindeligt fire fiskelejer på Halsnæs, navnet er kendt fra slutningen af 1600 tallet som Kickhaffen, og senere Kikhavn.

Efter en større brand i 1794 nedbrændte halvdelen af gårdene, resten af gårdene og husene er på forskellig vis restaureret og udgør i dag et charmerende lille samfund, hvor man gør meget for at bevare den  gamle stemning og ånd.

Kikhavn er et yndet ferie- og sommerhusområde, hvor de velbevarede huse og gårde bidrager til at give stedet sin helt særlige karakter.

For mange år siden var der både skole og købmandsforretning i Kikhavn, i dag ligger den eneste forretningen, en gårdbutik, et stykke uden for byen på vejen mellem Nødebovejen og Kikhavn.

 

Den helt store, og eneste, aktivitet der foregår i Kikhavn er den sidste lørdag i juli, her afholdes der loppemarked i byen, det er blevet et meget stort tilløbsstykke, som kunne fejre 25 år i 2012.
Loppemarked eller ej, snyd ikke dig selv for en tur rundt i de smalle gader, gå f.eks. lige ud fra parkeringspladsen, ned gennem byen til stranden hvor det ældste fiskerleje på Halsnæs oprindeligt lå, drej derpå til højre ad stien langs kysten til du kommer til Kattegatvejen, følg den derpå tilbage til udgangspunktet.
På turen vil du først opleve de gamle huse på tæt hold, derpå det gamle fiskerleje og stranden, så en dejlig tur lands vandet indtil du kommer tilbage til Kattegatvejen, hvor du så går gennem et sommerhusområde, før du er tilbage ved udgangspunktet.

Biler parkeres på parkeringspladsen uden for byen.

Fra VisitNordsjælland

Se Kikhavnkort fra OpenStreetMap